Nugarines įtrinti prieskonių mišiniu: karčiaisiais bei kvapiaisiais pipirais, smulkiai sutrintais lauro lapeliais, salietra, cukrumi, česnaku, mėtų lapeliais, druska. Po to jas užpilti karštu krauju ir laikyti 3—4 dienas, kasdien pavartant. Išėmus iš kraujo, mėsą nusausinti, suvynioti į švarią marlę arba drobę ir kočėlu padaužyti, kad ji būtų trapesnė. Nugarinę galima įkišti į žarną arba apvynioti marle ar sviestiniu popieriumi ir stipriai perrišti špagatu ar lininiais siūlais.
Paruoštą mėsą rūkyti 3—5 dienas, į pabaigą pridėjus daug kadagių.
Išvirus pieną nupilti, žirnius ar pupas užbarstyti kmynais ir gerai supurtyti, kad jie pasidarytų miltingi. Suberti į molinį dubenį ir paduoti prie alaus. Kai kas dar mėgsta pridėti ir kvapiųjų pipirų. Tada pupos ar žirniai būna aštresnio skonio. Prie alaus galima duoti ir pupų bei žirnių mišinį.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą