Žemaitiškai paruoštos rūkytos nugarinės


Nugarines įtrinti prieskonių mišiniu: karčiaisiais bei kvapiai­siais pipirais, smulkiai sutrintais lauro lapeliais, salietra, cukru­mi, česnaku, mėtų lapeliais, druska. Po to jas užpilti karštu krau­ju ir laikyti 3—4 dienas, kasdien pavartant. Išėmus iš kraujo, mėsą nusausinti, suvynioti į švarią marlę arba drobę ir kočėlu padaužyti, kad ji būtų trapesnė. Nugarinę galima įkišti į žarną arba apvynioti marle ar sviestiniu popieriumi ir stipriai perrišti špagatu ar lininiais siūlais.
Paruoštą mėsą rūkyti 3—5 dienas, į pabaigą pridėjus daug kadagių.
Išvirus pieną nupilti, žirnius ar pupas užbarstyti kmynais ir gerai supurtyti, kad jie pasidarytų miltingi. Suberti į molinį du­benį ir paduoti prie alaus. Kai kas dar mėgsta pridėti ir kvapiųjų pipirų. Tada pupos ar žirniai būna aštresnio skonio. Prie alaus galima duoti ir pupų bei žirnių mišinį.

Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis