1 višta,
1 l virtų ryžių,
1 stiklinė grietinėlės,
1 l paruošto marinato,
3—4 svogūnai,
0,5 l vandens,
200 g sviesto,
6 iešmeliai,
lauro lapelių,
druskos.
Nuo kaulų nuimtą vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, pamerkti į paruoštą marinatą arba obuolių sultis ir palaikyti per naktį. Išgriebtus ir nusausintus gabaliukus mauti ant iešmelio, I tarpus pridedant storesnį svogūno griežinėlį, sudėti į skardą, aptepti sviestu, įpilti vandens, įdėti lauro lapelių ir kepti orkaitėje, kol mėsa suminkštės. Iešmelius retkarčiais pavartyti, mėsą palaistyti sultimis. Virtus ryžius sudėti į puodą, užkaitinti, įpilti grietinėlės, pasūdyti. Baigiant kepti mėsai, ryžius sukrėsti į skardą ir dar šiek tiek patroškinti.
Iešmelį su mėsa padėti į lėkštę horizontaliai, įkrėsti 2—3 šaukštus ryžių ir duoti į stalą.
Vietoj ryžių galima dėti natūralių, svieste apkepintų slyvų, obuolių ar bruknių uogienės.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą