Vištienos kepsneliai


1 višta,
1 l virtų ryžių, 
1 stiklinė grietinėlės,
1 l paruošto marinato, 
3—4 svogūnai, 
0,5 l vandens, 
200 g sviesto, 
6 iešmeliai,
lauro lape­lių, 
druskos.
Nuo kaulų nuimtą vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, pamerkti į paruoštą marinatą arba obuolių sultis ir palaikyti per naktį. Išgriebtus ir nusausintus gabaliukus mauti ant iešmelio, I tarpus pridedant storesnį svogūno griežinėlį, sudėti į skardą, aptepti sviestu, įpilti vandens, įdėti lauro lapelių ir kepti orkai­tėje, kol mėsa suminkštės. Iešmelius retkarčiais pavartyti, mėsą palaistyti sultimis. Virtus ryžius sudėti į puodą, užkaitinti, įpilti grietinėlės, pasūdyti. Baigiant kepti mėsai, ryžius sukrėsti į skar­dą ir dar šiek tiek patroškinti.
Iešmelį su mėsa padėti į lėkštę horizontaliai, įkrėsti 2—3 šaukštus ryžių ir duoti į stalą.
Vietoj ryžių galima dėti natūralių, svieste apkepintų slyvų, obuolių ar bruknių uogienės.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis