5 kg dydžio kumpis,
2 šaukštai kmynų,
3 l išrūgų arba parūgštinto vandens,
1 svogūnas,
1 česnakas,
5—8 lauro lapeliai,
8—10 karčiųjų ir kvapiųjų pipirų.
Kumpį 12 valandų pamirkyti išrūgose arba parūgštintame vandenyje. Po to gerai nuplauti, nusausinti ir kočėlu iš visų pusių padaužyti, įtrinti sutarkuotu česnaku, pabarstyti kmynais, o kumpio odą supjaustyti kvadratėliais. Skardą patepti riebalais, įdėti kumpį, įpilti truputį vandens, sudėti prieskonius ir kepti vidutinio karštumo krosnyje, dažnai palaistant. Kepti 1,5—2 vai. Kai kumpis atauš, puošti krienais, pagamintais su burokėliais. (Į krienus įdėti truputį želatinos.) Paduodant į stalą, kumpio kaulą apvynioti iškarpytu plonu popieriumi.
Kumpį aplinkui apdėti pupomis, agurkais, raugintais nedideliais burokėliais, virtais nuluptais kiaušiniais.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą