Šventiškai paruoštas rūkytas kumpis


5 kg dydžio kumpis,
2 šaukštai kmynų, 
3 l išrūgų arba parūgštinto vandens,
1 svogūnas, 
1 česnakas, 
5—8 lauro lapeliai,
8—10 karčiųjų ir kvapiųjų pipirų.
Kumpį 12 valandų pamirkyti išrūgose arba parūgštintame vandenyje. Po to gerai nuplauti, nusausinti ir kočėlu iš visų pu­sių padaužyti, įtrinti sutarkuotu česnaku, pabarstyti kmynais, o kumpio odą supjaustyti kvadratėliais. Skardą patepti riebalais, įdėti kumpį, įpilti truputį vandens, sudėti prieskonius ir kepti vidutinio karštumo krosnyje, dažnai palaistant. Kepti 1,5—2 vai. Kai kumpis atauš, puošti krienais, pagamintais su burokėliais. (Į krienus įdėti truputį želatinos.) Paduodant į stalą, kumpio kaulą apvynioti iškarpytu plonu popieriumi.
Kumpį aplinkui apdėti pupomis, agurkais, raugintais nedide­liais burokėliais, virtais nuluptais kiaušiniais.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis