0,5 l miltų,
1 kiaušinis,
1,5 stiklinės vandens,
druskos.
Aptepui:
2 silkės,
1 virtas kiaušinis,
1 svogūnas,
50 g sviesto,
stiklinė grietinės (arba majonezo).
Užmaišyti tešlą ir kepti vaflius riebalais pateptoje vaflinėje. Silkes išmirkyti, išskrosti, išėmus kaulus, sukapoti, pridėti kapotą virtą kiaušinį, smulkiai supjaustytą bei svieste pakepintą svogūną. Viską išmaišyti ir truputį pakaitinti. Po to kiekvieną iškeptą vaflių širdelę lygiai aptepti paruoštu silkių aptepu.
Širdeles atskirti po vieną, gražiai išdėlioti dubenėlyje ar lėkštėje ir užpilti grietine (arba majonezu). Duodant į stalą, vaflius galima pabarstyti smulkiai supjaustytais krapų lapeliais
Atsispausdinti receptą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą