Vafliai su silkės aptepu

Tešlai: 
0,5 l miltų, 
1 kiaušinis, 
1,5 stiklinės vandens,
druskos.
 
Aptepui: 
2 silkės,
1 virtas kiaušinis, 
1 svogūnas, 
50 g sviesto, 
stiklinė grietinės (arba majonezo).
Užmaišyti tešlą ir kepti vaflius riebalais pateptoje vaflinėje. Silkes išmirkyti, išskrosti, išėmus kaulus, sukapoti, pridėti kapotą virtą kiaušinį, smulkiai supjaustytą bei svieste pakepintą svo­gūną. Viską išmaišyti ir truputį pakaitinti. Po to kiekvieną iškep­tą vaflių širdelę lygiai aptepti paruoštu silkių aptepu.
Širdeles atskirti po vieną, gražiai išdėlioti dubenėlyje ar lėkš­tėje ir užpilti grietine (arba majonezu). Duodant į stalą, vaflius galima pabarstyti smulkiai supjaustytais krapų lapeliais Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis