Silkė obuoliuose

Kaimiški senelių receptai

2 silkės, 
6 rūgštūs obuoliai, 
2 virtos morkos, 
2 virtos bulvės, 
1 svo­gūnas, 
pipirų, 
cinamono, 
pusė stiklinės majonezo.
Silkes išskrosti ir, išėmus kaulus, smulkiai sukapoti. Atskirai sukapoti bulves bei morkas ir svogūną.
Vienodo dydžio obuoliams nupjauti trečdalį viršūnės ir iš­skobti vidų. Odeles nulupti. Nupjautas viršūnes ir išskobtą minkš­timą smulkiai sukapoti ir sudėti į paruoštas silkes bei daržoves, [berti prieskonių, užpilti majonezo ir atsargiai išmaišyti. Sia mase pripildyti išskobtus obuolius.


Įdarą galima apibarstyti susmulkintais petražolių, krapų la­peliais ar svogūnų laiškais, o obuolius — cinamonu.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis