Silkių riešutėliai

8 nedidelės virtos bulvės, 
šaukštelis kmynų.
 
Įdarui: 
2 silkės,
2 virtos bulvės,
2 morkos, 
I svogūnas, 
1 obuolys, 
1 stiklinė majonezo,
pipirų,
druskos.
Silkes išskrosti ir, išėmus kaulus, smulkiai sukapoti arba su­malti. (Silkė gali būti ir kepta.) Dvi virtas bulves, morkas ir žalią obuolį sutarkuoti stambia tarka, sudėti silkę, smulkiai su­pjaustytą svogūną, įberti pipirų, pasūdyti ir viską sumaišyti.
Aštuonias virtas bulves nulupti, išskobti, į vidų pridėti pa­ruoštos silkių masės su kaupu, užpilti majonezu, apibarstyti kmynais. Paduoti į stalą papuoštas agurkais ar žaliais obuoliais.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis