Užkandžių tortas „Margutis"


1 kg virtos maltos paukštienos,
2 šaukštai želatinos, 
2 morkos, 
0,5 I virtų pupelių, 
4 kiaušiniai, pipirų, 
žalumynų šakelė, 
druskos, 
200 g sviesto,
2—4 svogūnai,
1 stiklinė sultinio, 
200 g majonezo (arba krienų).
Mėsą sumalti mėsmale. Į ją suberti virtas pupeles, sukrėsti griežinėliais supjaustytus ir svieste pakepintus svogūnus, jberti pipirų, druskos, supilti sultinį, išmirkytą ir ištirpytą želatiną. Virtas morkas sutarkuoti stambia tarka. Viską gerai išmaišyti ir sukrėsti į sviestu pateptą torto formą. Viršų sulyginti. Kietai vir­tus kiaušinius nulupti, perpjauti išilgai ir įspaudžiant sudėti ap­linkui žiedu. Padėti šaltai, kad sustingtų. Geriausiai tai daryti iš vakaro. Po to išimti, padėti ant tortinės, į vidurį pridėti majonezo ir papuošti žalumynais.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis