1 kg virtos maltos paukštienos,
2 šaukštai želatinos,
2 morkos,
0,5 I virtų pupelių,
4 kiaušiniai, pipirų,
žalumynų šakelė,
druskos,
200 g sviesto,
2—4 svogūnai,
1 stiklinė sultinio,
200 g majonezo (arba krienų).
Mėsą sumalti mėsmale. Į ją suberti virtas pupeles, sukrėsti griežinėliais supjaustytus ir svieste pakepintus svogūnus, jberti pipirų, druskos, supilti sultinį, išmirkytą ir ištirpytą želatiną. Virtas morkas sutarkuoti stambia tarka. Viską gerai išmaišyti ir sukrėsti į sviestu pateptą torto formą. Viršų sulyginti. Kietai virtus kiaušinius nulupti, perpjauti išilgai ir įspaudžiant sudėti aplinkui žiedu. Padėti šaltai, kad sustingtų. Geriausiai tai daryti iš vakaro. Po to išimti, padėti ant tortinės, į vidurį pridėti majonezo ir papuošti žalumynais.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą