Užkandėlė „Piramidė"


2 kiaušiniai, 
200 g grietinės,
3—4 šaukštai miltų,
50 g lašinių. 
For­ma — vaflinė.

Įdarui: 
0,5 1 maltos paukštienos,
1 kiaušinis, 
25 g sviesto, 
1 mėsmale sumaltas svogūnas,
maltų pipirų, 
druskos
100 g sviesto volelių dugnui aptepti.
Kiaušinius išplakti su grietine, suberti persijotus miltus, tešlai gerai išplakti, kad lengvai kristų nuo šaukšto (jei per kieta, galima įpilti vandens). Vaflinę įkaitinti, patepti abi puses lašiniais] įpilti tešlos, ją paskleisti, uždaryti dangtelį ir kepti, kol pagels
Sudėjus visus komponentus, įdarą patroškinti (kiaušinį dėti gerai išplaktą). Įdaru aptepti dar karštą vaflį ir susukti j volelį
Ataušusių volelių vieną jų galą storai aptepti sviestu, kad geriau laikytųsi, sustatyti į lėkštę (8—9 volelius), viršūnes trupūtį suglausti. Puošti žalumyno šakele, sviesto figūrėlėmis, ku­rias reikia išspausti per kulinarines tūteles. Duodama kaip už­kandis.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis