2 kiaušiniai,
200 g grietinės,
3—4 šaukštai miltų,
50 g lašinių.
Forma — vaflinė.
Įdarui:
0,5 1 maltos paukštienos,
1 kiaušinis,
25 g sviesto,
1 mėsmale sumaltas svogūnas,
maltų pipirų,
druskos
100 g sviesto volelių dugnui aptepti.
Kiaušinius išplakti su grietine, suberti persijotus miltus, tešlai gerai išplakti, kad lengvai kristų nuo šaukšto (jei per kieta, galima įpilti vandens). Vaflinę įkaitinti, patepti abi puses lašiniais] įpilti tešlos, ją paskleisti, uždaryti dangtelį ir kepti, kol pagels
Sudėjus visus komponentus, įdarą patroškinti (kiaušinį dėti gerai išplaktą). Įdaru aptepti dar karštą vaflį ir susukti j volelį
Ataušusių volelių vieną jų galą storai aptepti sviestu, kad geriau laikytųsi, sustatyti į lėkštę (8—9 volelius), viršūnes trupūtį suglausti. Puošti žalumyno šakele, sviesto figūrėlėmis, kurias reikia išspausti per kulinarines tūteles. Duodama kaip užkandis.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą