Užkandėlė „Saulutė"


200 g margarino, 
0,5 l rūgusio pieno,
miltų.
Įdarui: 
malta virta mėsa, 
2 kiaušiniai, pipirų, 
riebaluose pakepini tas svogūnas, 
druskos,
400 g riebalų virimui
Persijotus miltus suberti į dubenėlį. Stambia tarka sutarkuot atšaldytą margariną, supilti rūgusį pieną ir minkyti tešlą kaip makaronams.
Iškočiotą ploną lakštą supjaustyti keturkampiais (sprindžio ilgio) gabalais. Juos patepti įdaru ir susukti į volelį, galus už­spausti. Iš lauko pusės žirklėmis 5 vietose įkirpti iki pusės vo­lelio ir dėti į verdančius riebalus. Virti, kol „saulutė" pagels.
Išvirtos „saulutės" prasiskleidžia ir gražiai atrodo. Sudėti jas į lėkštę ir patiekti į stalą. Ypač tinka prie mėtų ar kmynų arbatos.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis