Silkramtis


6 riekės juodos duonos, 
3 silkės,
šaukštas kmynų,
2 šaukštai svies­to,
2 obuoliai.
Silkę išmirkyti, išskrosti, išėmus kaulus (galima ir neišimti), išskirstyti puselėmis arba sukapoti. Duonos riekes aptepti svies­tu, pabarstyti kmynais, uždėti kelias rūgštaus obuolio skilteles, o ant viršaus — pusę silkės.
Taip paruoštas riekes dėti į riebalais išteptą skardą ir kepti 20—25 min. nekarštoje orkaitėje arba krosnyje. Patiekalą j stalą duoti šiltą su rūgusiu pienu arba mėtų arbata. Galima jį patiekti ir šaltą su žirnių ar pupų makalyne.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis