1 stiklinė silkių ikrų,
2 svogūnai,
maltų pipirų,
2 morkos,
2 šaukštai acto,
2 šaukštai aliejaus,
druskos pagal skonį,
0,5—1 l virinto šalto vandens,
žalumynų.
Ikrus nuplauti, nusausintus iš abiejų pusių apkepti aliejuje. Sudėti į dubenėlį, užpilti virintu vandeniu, suberti maltus pipirus, smulkia tarka sutarkuotas morkas, supilti actą, aliejuje pakepintus griežinėliais supjaustytus svogūnus, pagal skonį pasūdyti. Išmaišyti. Tai šventinis kūčių patiekalas. Prieš duodant į stalą, įdėti smulkiai pjaustytų žalumynų. (Seimininkės ant palangių gali išsiauginti svogūnų laiškų, petražolių.)
Ikrynė valgoma su bulvėmis, kurios išverdamos neskustos, po to nulupamos ir pabarstomos susmulkintais žalumynais.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą