Ikrynė


1 stiklinė silkių ikrų, 
2 svogūnai, 
maltų pipirų, 
2 morkos, 
2 šaukštai acto, 
2 šaukštai aliejaus, 
druskos pagal skonį, 
0,5—1 l virinto šalto vandens, 
žalumynų.
Ikrus nuplauti, nusausintus iš abiejų pusių apkepti aliejuje. Sudėti į dubenėlį, užpilti virintu vandeniu, suberti maltus pipi­rus, smulkia tarka sutarkuotas morkas, supilti actą, aliejuje pa­kepintus griežinėliais supjaustytus svogūnus, pagal skonį pasū­dyti. Išmaišyti. Tai šventinis kūčių patiekalas. Prieš duodant į stalą, įdėti smulkiai pjaustytų žalumynų. (Seimininkės ant palan­gių gali išsiauginti svogūnų laiškų, petražolių.)
Ikrynė valgoma su bulvėmis, kurios išverdamos neskustos, po to nulupamos ir pabarstomos susmulkintais žalumynais.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis