Lašininskis

1 kg kiaulienos (papilvės),
pipirų,
lauro lapelių,
svogūnų,
česnakų,
krienų,
salierų, 
porų, 
petražolių.
Kiaulieną išvirti stipriai pasūdytame su prieskoniais vande­nyje. Išimtą iš sultinio pabarstyti maltais pipirais, druska ir pa­slėgti. Saitą supjaustyti pailgais gabaliukais ir apibarstyti smul­kiai supjaustytais česnakais. Iš šonų ir į tarpus įdėti krienų, pagamintų su burokėlių sultimis. Leisti 1—2 val. pastovėti ir po to duoti į stalą. Patiekalą dar galima puošti ir nenuluptomis česnakų galvutėmis.
Lašininskis — aštroko skonio užkandinis patiekalas. Tinka prie stiprių gėrimų Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis