4 obuoliai,
2 morkos,
200 g dešros,
100 g sviesto,
1 l vandens,
citrinos rūgšties (arba acto),
2 šaukštai majonezo,
krapų.
Obuolius nulupti, viršūnes nupjauti, skutikliu išimti sėklalizdį, padaryti ertmę. Dėti į verdantį parūgštintą vandenį, palaikyti kelias minutes, išgriebti ir panardinti į šaltą vandenį, po to — vėl į karštą ir kelias minutes pavirinti. Saugoti, kad obuoliai neištižtų.
Nuplautas, nuskustas morkas, dešrą, sviestą sumalti mėsmale. Obuolius sudėti į lėkštę. Ertmę užpildyti paruoštu įdaru. Užpilti majonezo. Užberti smulkiai supjaustytais krapais. Į stalą duoti kaip užkandinį patiekalą. Prie įdarytų obuolių tinka duona.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą