Įdaryti obuoliai


4 obuoliai,
2 morkos, 
200 g dešros, 
100 g sviesto,
1 l vandens,
citri­nos rūgšties (arba acto),
2 šaukštai majonezo, 
krapų.
Obuolius nulupti, viršūnes nupjauti, skutikliu išimti sėklalizdį, padaryti ertmę. Dėti į verdantį parūgštintą vandenį, palaikyti kelias minutes, išgriebti ir panardinti į šaltą vandenį, po to — vėl į karštą ir kelias minutes pavirinti. Saugoti, kad obuoliai ne­ištižtų.
Nuplautas, nuskustas morkas, dešrą, sviestą sumalti mėsmale. Obuolius sudėti į lėkštę. Ertmę užpildyti paruoštu įdaru. Užpilti majonezo. Užberti smulkiai supjaustytais krapais. Į stalą duoti kaip užkandinį patiekalą. Prie įdarytų obuolių tinka duona.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis