3 morkos,
0,5 kg žiedinių kopūstų,
0,5 stiklinės džiūvėsėlių,
100 g sviesto,
100 g grietinės,
druskos,
krapų.
Morkas išvirti. Nulupti. Perpjauti išilgai. Šaukšteliu išgremžti vidų.
Žiedinius kopūstus nupjauti nuo žiedkočio ir pamirkyti pasūdytame vandenyje. Užvirinti kitą vandenį, į jį sudėti žiedinius kopūstus ir virti, kol suminkštės. Pasūdyti. Išversti į kiaurasamtį, gerai nuvarvinti vandenį. Keptuvėje pakaitinti sviestą, į jį sukrėsti kopūstus, pakepinti, supilti grietinę, užvirinti. Išmaišyti. Tada juos sudėti į išgremžtas morkas, pabarstyti džiūvėsėliais ir smulkiai supjaustytais krapais. Morkas sudėti į lėkštę vieną šalia kitos ar žiedu ir paduoti į stalą. Prie šio patiekalo tinka duonos ar pyrago kubeliai, apkepinti svieste. Jie apibarstomi išgremžtais morkų gabaliukais.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą