Morkos, įdarytos žiediniais kopūstais


3 morkos, 
0,5 kg žiedinių kopūstų, 
0,5 stiklinės džiūvėsėlių, 
100 g sviesto, 
100 g grietinės, 
druskos, 
krapų.
Morkas išvirti. Nulupti. Perpjauti išilgai. Šaukšteliu išgremžti vidų.
Žiedinius kopūstus nupjauti nuo žiedkočio ir pamirkyti pasū­dytame vandenyje. Užvirinti kitą vandenį, į jį sudėti žiedinius kopūstus ir virti, kol suminkštės. Pasūdyti. Išversti į kiaurasamtį, gerai nuvarvinti vandenį. Keptuvėje pakaitinti sviestą, į jį su­krėsti kopūstus, pakepinti, supilti grietinę, užvirinti. Išmaišyti. Tada juos sudėti į išgremžtas morkas, pabarstyti džiūvėsėliais ir smulkiai supjaustytais krapais. Morkas sudėti į lėkštę vieną šalia kitos ar žiedu ir paduoti į stalą. Prie šio patiekalo tinka duonos ar pyrago kubeliai, apkepinti svieste. Jie apibarstomi išgremžtais morkų gabaliukais.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis