3 obuoliai,
stiklinė džiovintų obuolių, slyvų,
pusė stiklinės razinų,
pusė pakelio vanilino,
stiklinė grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
1 l pieno,
100 g sviesto.
Grucę (stambias miežines kruopas) gerai išmirkyti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nusunkus sudėti į pieną, dar pavirinti, po to vėl gerai nusunkti, suberti j dubenį ir užpilti grietinėle.
Slyvas gerai išmirkyti karštame vandenyje, nusausinti, išimti kauliukus. Džiovintus obuolius taip pat išmirkyti ir smulkiai supjaustyti. Žalius obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais ir šiek tiek pakepinti svieste, kad neištižtų. Razinas nuplauti, nusausinti.
Paruoštus vaisius dėti į grucę, suberti vaniliną, cukrų ir viską išmaišyti.
Makalynė tinka prie kepto kalakuto, vištos, veršienos patiekalų.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą