Grucės makalynė

0,5 l grucės, 
3 obuoliai,
stiklinė džiovintų obuolių, slyvų, 
pusė stik­linės razinų, 
pusė pakelio vanilino,
stiklinė grietinėlės, 
2 šaukštai cukraus, 
1 l pieno, 
100 g sviesto.
Grucę (stambias miežines kruopas) gerai išmirkyti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nusunkus sudėti į pieną, dar pavirinti, po to vėl gerai nusunkti, suberti j dubenį ir užpilti grietinėle.
Slyvas gerai išmirkyti karštame vandenyje, nusausinti, išimti kauliukus. Džiovintus obuolius taip pat išmirkyti ir smulkiai su­pjaustyti. Žalius obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais ir šiek tiek pakepinti svieste, kad neištižtų. Razinas nuplauti, nu­sausinti.
Paruoštus vaisius dėti į grucę, suberti vaniliną, cukrų ir viską išmaišyti.
Makalynė tinka prie kepto kalakuto, vištos, veršienos patie­kalų.

Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis