Daržovių mišrainė

100 g burokėlių, 
100 g agurkų, 
100 g žalių kopūstų, 
100 g pomidorų, 
100 g ropių ar sėtinių, 
100 g pupelių (arba pupų), 
100 g bulvių, 100 g svogūnų, 
100 g svogūnų laiškų, 
100 g morkų, druskos pagal skonį, 
0,5 l grietinės ar majonezo, 
petražolių ir krapų lapelių, kmynų. 
(Galima dar pridėti 100 g rūgščių obuolių.)

Išvirtus burokėlius, bulves, pupeles (pupas) ir raugintus ar žalius agurkus supjaustyti nedideliais kubeliais, o kopūstus, po­midorus, svogūnus ir svogūnų laiškus — smulkiai (supjaustytus kopūstus sukratyti tarp dviejų lėkščių arba sumaigyti rankomis, kad atsirastų sulčių), ropes ir žalias morkas sutarkuoti stambia tarka, petražoles, krapus susmulkinti. Visus produktus sumaišyti, įberti druskos, kmynų, ant viršaus užpilti grietinės ar majonezo. Galima dėti ir obuolių, kurie sutarkuojami stambia tarka. Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis