Žemaitiškos salotos


0,5 l smulkiai supjaustytų raugintų ar šviežių agurkų,
2—3 morkos, 
3 virtos bulvės, 
2 obuoliai, 
pusė stiklinės grietinės, 
stiklinė stambiai tarkuotų sėtinių, 
šaukštas kmynų, 
druskos.
Morkas, obuolius ir sėtinius sutarkuoti stambia tarka. \ juos sudėti gabaliukais supjaustytas bulves, agurkus. Užpilti grietinę, pagal skonį pasūdyti ir viską sumaišyti. Viršų apibarstyti kmy­nais. Vietoj grietinės tinka ir majonezas. Be to, į salotas galima pridėti 1—2 šaukštus tarkuotų krienų, kad būtų aštresnės ir aro­matingesnės.
Žemaitiškos salotos tinka prie virto rūkyto kumpio, šviežių dešrelių bei kitų mėsos patiekalų.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis