Kopūstų ir pupų salotos

0,5 l raugintų kopūstų, 
0,5 l virtų pupų, 
stiklinė aliejaus, 
2 svogūnai šaukštelis kmynų,
pusė stiklinės spanguolių, 
šaukštelis cukraus,
pi­pirų, 
druskos.
Kopūstus nuplauti, labai rūgščius pabarstyti cukrumi, subertij virtas pupas. Svogūnus supjaustyti griežinėliais ir pakepinti alie-j juje. Po to dar karštus užpilti ant kopūstų ir pupų mišinio, su­berti kmynus, spanguoles, pipirus, druską. Viską sumaišyti.
Salotos puošiamos sveikomis, aliejuje išvirtomis svogūnų galvutėmis. Tinka prie silkių, žuvų patiekalų. Po valgio būtina eiti į gryną orą :) Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis