Šventinės salotos


5 vienodo dydžio agurkai,
10 ridikėlių, 
10 salotų lapelių,
5—7 šaukš­tai grietinės,
druskos.
Agurkus perpjauti skersai, viršūnėles nupjauti, kad būtų ga­lima pastatyti.
Nuplautiems ridikėliams viršūnes nupjauti, kraštelius išpjaus­tyti trikampiais. Ant agurko uždėti šaukštą grietinės, ridikėlį. Lėkštę iškloti salotų lapais, ant jų sudėti agurkus. Prieš valgant juos pabarstyti druska.
Šventinės salotos tinka prie įvairių mėsos patiekalų.
Vietoj ridikėlių galima imti pomidorus. Juos perpjauti per pu­sę, kraštelius išpjaustyti karpeliais.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis