3—4 Antaniniai obuoliai,
malto cinamono.
M a-rinatui:
1lvandens,
pusė stiklinės cukraus,
pagal skonį acto ar kitos rūgšties,
5—6 gvazdikėliai,
5—7 lauro lapeliai,
5—9 kvapieji pipirai,
1 svogūnas,
truputis druskos.
Obuoliukus gerai nuplauti (kotelius palikti) ir nusausinti. Išvirti marinatą, karštą užpilti ant Rojinių obuoliukų ir parą palaikyti. Išgriebtus sudėti j lėkštę, apdėti stambiai supjaustytais obuoliais. Apibarstyti maltu cinamonu su trupučiu cukraus.
Marinatas. Į verdantį vandenį sudėti prieskonius, pavirti kelias minutes, įpilti rūgšties ir užvirinti.
Rojinių obuoliukų salotos tinka prie veršienos, jautienos, paukštienos patiekalų.
Atsispausdinti receptą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą