Rojinių obuoliukų salotos

1 l Rojinių obuoliukų,
3—4 Antaniniai obuoliai,
malto cinamono.
 M a-rinatui: 
1lvandens, 
pusė stiklinės cukraus, 
pagal skonį acto ar kitos rūgšties, 
5—6 gvazdikėliai,
5—7 lauro lapeliai, 
5—9 kvapieji pipirai, 
1 svogūnas, 
truputis druskos.
Obuoliukus gerai nuplauti (kotelius palikti) ir nusausinti. Išvirti marinatą, karštą užpilti ant Rojinių obuoliukų ir parą palaikyti. Išgriebtus sudėti j lėkštę, apdėti stambiai supjaustytais obuoliais. Apibarstyti maltu cinamonu su trupučiu cukraus.
Marinatas. Į verdantį vandenį sudėti prieskonius, pavirti kelias minutes, įpilti rūgšties ir užvirinti.
Rojinių obuoliukų salotos tinka prie veršienos, jautienos, paukštienos patiekalų.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis