Burokėliai su pupomis

0,5 kg burokėlių,
0,5 kg pupų, 
stiklinė aliejaus, 
2—3 svogūnai,
pipirų, 
lauro lapelių, 
druskos.
Burokėlius išvirti, nulupti, supjaustyti kubeliais, užpilti marinatu ir parą palaikyti. Pupas išmirkyti ir išvirti piene arba van­denyje.
Į dubenį dėti išgriebtus iš marinato burokėlius, išvirtas pupas ir užpilti aliejuje troškintais svogūnais. (Troškinant svogūnus, sudėti prieskonius.) Pagal skonį pasūdytą masę išmaišyti. Vietoj pupų galima imti pupeles, žirnius. Tinka prie silkių ir žuvų pa­tiekalų.
Atsispausdinti receptą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žemaitiški patiekalai receptai senoviški receptai senolių receptai senelių patiekalai receptai pusryčiams receptai pietums Receptai vakarienei Receptai šventėms Receptai kalėdų stalui patarimai gaminant valgyt Ką daryt vakarienei? Ką daryti valgyti? Ką padaryti šeimai pietums? Močiutės receptai Patiekalų subtilybės Skanūs pietūs Lengviausi receptai Paprasti receptai Nesunkiai pagaminama vakarienė Dietiniai valgiai Zemaiciu valgiai Užkandžiai prie alaus Lengvai pagaminamas užkandis