8 vidutinio dydžio svogūnai,
2 rūgštūs obuoliai,
1 morka,
pipirų,
druskos,
cukraus,
acto,
česnako skiltelė.
Svogūnus nulupti, vidų atsargiai išskobti, padarant kiek galima didesnę duobutę. Išskobtus iš vidaus svogūnus smulkiai sukapoti, obuolius sutarkuoti smulkia, morką — stambia tarka. Viską sumaišyti, įberti druskos, cukraus, maltų pipirų. Paruoštu įdaru prikimšti svogūnus ir užpilti parūgštintu virintu vandeniu. Palaikyti apie 1 vai. Po to smulkiai sutarkuoti česnaką ir juo apibarstyti svogūnus. Sis patiekalas tinka prie avienos, jautienos ir kiaulienos patiekalų.
Svogūnams įdaryti galima vartoti mėlynuosius svogūnus. Tada gaunamas gražus spalvų derinys.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą